Cica ai avea chef de scris dar ti-e lene sa-ti faci blog si trimiti adresa de email pe unapesaptamana@gmail.com, astepti invitatia, vine negresit si-apoi scrii. S-ar putea sa ai blog dar sa-ti surada ideea sa scrii "ingramadit" uneori. Cica in fiecare luni cine apuca da tema pe care se abereaza toata saptamana. Cica atat.
___________________________________________________________
Cica nu atat. Cica frumos ar fi sa si comentati ce scriu ceilalti, macar sa stie daca cineva a citit.

15 ianuarie 2012

Maimutza si molu`

Se egzista o suta de metri plat. O suta de metri garduri. Io am inventat o suta de metri Metro.
Tradus din romana in romana, asta inseamna sa viu cu listuta de-acasa si sa merg drept la locul faptei, adica la raftul cu pricina sau rafturile cu pricinile. Fara sa "vizitez" fara "rafting" (juratzii astia de inglezi spun "window shoping", lucru care arata cat de ramas e linbistic in urma poporul inglez), direct la tinta (tinte), la casa si acasa. Bine, egzceptie face perioada de cand sunt plecat de-acasa (nu dus cu pluta, dus cu pasarea de her) in sensul ca abia astept sa mai vad ce se da la Romanica la cashandcarry si se intampla sa imi petrec o vreme holbandu-ma la ce prostii mai aspira banu` din jebul romanasului placid si mioritic si cu cont in euro.
Bine, bine, o sa spuneti voi, da` mai ales Patroana, care e tare la spuse, ce legatura are asta cu molu`?
Poi are, ca albu` cu negru`, ca omu' cu fimeia si mersu' calare cu mersu' pe jos. Are. Pen` ca sportu` de care va spusei ca, fara sa il patentez, cu onor imi arog paternitatea sa, nu se paote practica la Mall, oricat de mic si de pricajit ar fi acela. Din pricina de retarzi, incheiat citatu`, care il confunda cu promenada. La Romanica e cum e, aci la Arabica e si mai si. Retardul roman e o specie simpla si clara, cu reflexe pavloviene si usor de controlat, de manat si de adunat (daca ii stii butoanele).
Retardul omanez (RO) e o alta specie. Adica alta decat specia umana, el e un fel de maimuta, care a invatat sa umble constant in doua picioare pe sol. Nu consuma alcool, fiindca numai oamenii fac asta. Nu are viata sexuala, fiindca numai oamenii au asta (animalele au rutul si copulatia). Despre RO o sa va povestesc mai pe larg cand o sa ma apuce iar pandaliile pe subspecia asta, acuma vorbim de miscarea sa browniana la mall.
Socializarea. Cinematograf nu exista, din acest punct de vedere. Opera tocmai s-a deschis (opera, adica locu` ala, cu n sali, uriase si fastuoase si muuulta subventia - stagiunea de primavara, cu inclusiv Orchestra Simfonica din Viena, costa ceva in jur de 100 de euroni), cei mai multi RO nu au auzit de ea, singura schimbare fiind ca au disparut panourile santieristice de pe marginea strazii, din zona Al-Kwair, la cafenea se duc doar barbatii, sporturi nu sunt, pe plaja intolit e lipsit de lojica, ramane molu`. Cumperi doua trolere sau doar o carucioara de mana, nu conteaza, ideea e sa iei ceva acolo si sa te pui la casa. Sunt 10 case deschise, ei se pun la una. Toti, daca nu-s destui, la doua, maxim trei daca sunt suficienti. Sa creeze gramada. Nu mai poti trece, nu mai poti face nimic. Ei socializeaza stand la casa, cu cat mai mult cu atat mai bine. Probabil pe la inceputuri celelalte case stateau deschise si singure, apoi eficienta a obligat managerii sa mai concedieze casierii inutili asa ca la Hyper in malluri e de mers dimineata, altfel socializezi cu speciile putin sau deloc evoluate.
De aia nu reusesc io sa iubesc mall-urile... cred ca nu ajung sa fiu destul de ivoluat... shame on me!

2 comentarii:

Cubierta spunea...

greoaie lectura! dar m-am ambitionat s-o duc pana la capat!

Bilbo Baggins spunea...

Multam si sanatatye!