Cica ai avea chef de scris dar ti-e lene sa-ti faci blog si trimiti adresa de email pe unapesaptamana@gmail.com, astepti invitatia, vine negresit si-apoi scrii. S-ar putea sa ai blog dar sa-ti surada ideea sa scrii "ingramadit" uneori. Cica in fiecare luni cine apuca da tema pe care se abereaza toata saptamana. Cica atat.
___________________________________________________________
Cica nu atat. Cica frumos ar fi sa si comentati ce scriu ceilalti, macar sa stie daca cineva a citit.

12 ianuarie 2012

Mall-ul ca un Podium


Am folosite eu ardelenescul "mintenas" in postarea anterioara, insa am luat prea in serios ardelenismul expresiei , astfel ca am facut din acel "mintenas" o masura de timp de pe Marte.
Mall-ul.Prêt-à-Porter.Extravaganta s-a nascut cu mult inainte si a evoluat exagerat o data cu aparitia si inmultirea mall-urilor. Mall-ul e un soi de podium. Podiumul pe care defileaza deopotriva, curve, pitipoance, manelisti, gealati, fomisti, visatori, boarfe, be(i)cisnici, hahalere, neimpliniti, plictisiti, toape, divele necunoscute,   si nu in ultimul rand "indragostitii de pripas". Bai, si mi-i apuca romantismul si afectiunea si sarutatul si mangaierile taman cand vrei tu sa treci. Se prea poate ca "handralaul", cand ajung acasa s-o altoiasca mai putin tandru, dar in mall un lucru e clar: Trebuie pozat. Da'ia ghiciti voi unde se pozeaza mai abitir? Pe belestematele de scari rulante. La o analiza scurta, de 1-2 min sigur vei avea de numarat destule saruturi pasionale pe scarile pizdii. Mall-ul acest Sanctuar al Dragostei. De altfel dintre indivizii ce-si impart saliva pe scarile rulante mai identificam o tipologie: Aia de se saruta si unul dintre parteneri scruteaza zona proximala astfel incat sa vada si sa se asigure ca e vazut. Pe sistemul "Coaie, vezi? Suntem un cuplu de invidiat, suntem o pereche frumoasa... " Ei tocmai mancasera la KFC. El ii culegea resturile de Crispy de prin cavitatea bucala. Asta cu iubirea tine de intimitate. Nu invoc intimitatea suferind de vreo pudbonderie de 3 lei. Dar de dragul "libertatii" risti sa devii libidinosul naibii.
Cum ziceam:Mall-ul ca un Podium. Unii se duc ca au treaba, altii se duc de chichi, altii sa bage-n fizic niste calorii si 2 litri de cico care ofera placere instant,dar scurta.Altii sunt tarati de imprejurari si suporta cu stoicism toata gloata adunata sub aceasi cupola primitoare si deloc selectiva a mall-ului.Unii se duc sa vada lumea, altii sa-i vada lumea pe ei. Toti au un element comun, central. Toti comenteaza, inclusiv eu. :) Ce mi-as dori?
Calea victoriei, Mall-ul de acum 100 de ani. Iha!

Niciun comentariu: