Cica ai avea chef de scris dar ti-e lene sa-ti faci blog si trimiti adresa de email pe unapesaptamana@gmail.com, astepti invitatia, vine negresit si-apoi scrii. S-ar putea sa ai blog dar sa-ti surada ideea sa scrii "ingramadit" uneori. Cica in fiecare luni cine apuca da tema pe care se abereaza toata saptamana. Cica atat.
___________________________________________________________
Cica nu atat. Cica frumos ar fi sa si comentati ce scriu ceilalti, macar sa stie daca cineva a citit.

5 februarie 2012

Sa zicem ca i anu` -1234


yea, anu` -1234 ( va zic io, asta i undeva inainte de cambrian ) ( sau si daca nu i, cine mama dracu` mai sta sa numere ) da` asa vreau io, sa fie anu` ala…

In anu` -1234 se trezeste Ug.

Ug asta ( am mai vazut undeva numele de Ug, asociat in acelasi context da` sigur nu i copyright ) e omu` precambrian. Omu Ug, un fel de ciuperca a piciorului moderna, fara creier, sau ma rog, cu continut de creier cam cat are lingurita asta pe care o mozolesc io acuma incercand sa scot din ea ultimu` strop de zahar inainte de a o pune elegant langa filtru` de cafea si cand vine Romeo sa ma uit ranjind malitios la el si sa l trimit la baie s o spele dupa ce i zic : “vezi c am lins o si s racit”.

Da` nu discutam despre lingurita pe care o mozolesc io acuma, cu un aer meditativ. Discutam despre Ug care e omu` care n are creier nici cat lingurita asta.

Se trezeste Ug, se intinde, se uita pe balcon si zice “bag p*la, a venit iarna”. Iese afara pe terasa, se aude un suierat, vine un dinozaur si l mananca pe Ug. Pac! Uite asa, cum Ug mere n padure la macelarie cu ciomagu` n spate si vine cu pulpa de vita, asa vine dinozauru` si l papa pe Ug la micu` dejun. BURP!

Amu` daca imaginatia voastra la inceput, debita porcarii de genu` “Ug asta o sa umble prin padure, o sa manance, o sa combine o Uga ( Uga e femininu` lu` Ug daca nu v ati prins ), o sa aiba copii si o sa traiasca pana la adanci batraneti, cu nepoti si din Ug o sa se traga maimuta care din maimuta o sa se traga omu`, si din om o sa se traga Michael Jackson ( desi vreau sa vad si io maimuta aia din care se trage Pamela Andreson ) v ati inselat amarnic.

Ce vreau io sa va ilustrez si sa va fie clar e urmatoru` aspect: daca Ug statea in pizda ma sii in pestera, era super. Da` Ug o trebuit sa se scoale, sa iasa pe balcon si sa fie mancat.

In speta: Ug n avea nevasta sau si daca avea nevasta, nu era langa el. Daca nevasta sa era langa el, probabil ca Ug ar mai fi stat 2 3 minute langa blana calda a lu` nevasta sa. Ar fi marait ceva gen “`te n gatii ma tii mai incolo” sau s ar fi impiedicat de coada ei si ar fi cazut si si ar fi rupt o mana si n ar mai fi iesit de pe balcon. Da` el nu si nu: batman! Si o iesit pe balcon si l o mancat Gigel ( daca nu v ati prins, Gigel e nume generic pentru dinozaur ) . Acum, sa l urmarim pe Ug de a lungul tractului intestinal a lu` Gigel.

Cum Gigel asta umbla prin padure, cu Ug in burta, la un moment dat… glumeam. Nu l mai urmarim pe Ug fiindca acuma e undeva prin Amazonia, pe la vreo xshpe metri adancime in stratu` de sedimente, sub forma denumita stiintific “cacat de dinozaur”. Chiar nu cred ca va intereseaza cacatu` de dinozaur, sau si daca va intereseaza, mereti si sapati in padure, nu l cautati la mine pe blog, da?

Revenim la cauze…si efecte pentru cacatu` de dinozaur.

Unde era nevasta lu` Ug? Fiindca de acolo o plecat toata treaba: acea Eva a anului -1234, acea Pamela Anderson a precambrianului ( ce mama dracu` am cu Pamela Anderson azi?), acea minune cu blana roz si mini, mulata, cu solduri unduioase si miscari feline, cu manichiura frantuzeasca facuta la pestera lu` Og ( salonu` lu` Og era vestit in toata padurea precambriana, fiin` ca tot mi am adus aminte), era in pics cu satelitu`. Acum, va rog inchideti ochii si uitati va prin binoclu` imaginatiei morbide ce o aveti…gasiti o pe Uga. Puteti s o gasiti? Va zic io: NU.

Explicatia e al dracu` de simpla: Uga, ingineri bine platiti si Mos Craciun: NU EXISTA!

E penibil de simplu…si acum in final de fabula va zic io care i morala: nu s a schimbat nimic de atunci, Ug are nevoie de o Uga in continuare…ca sa nu fie mancat.

Poate i o utopie, poate Uga exista si binoclu` meu nu e bun… da` despre asta intr un viitor oarecare.

Da, copiat de pe blogu` meu, post mai vechi, fiindca IMI DORESC asta:)

2 comentarii:

Oama de Tinichea spunea...

las că și io tot de pe blogu-mi am copiat. de unde dracului să-mi vină idei noi?

RAIDER spunea...

N am zis ca mi lipseste ideea:D
Raman dator
...asa mi am dorit acu`:)